KURSANTLARINING TEZKORLIK JISMONIY SIFAT KO‘RSATKICH OSHIRISH USLUBLARI (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2022)
Harbiy hizmatchilarning jismoniy sifat ko‘rsatkichlarini yaxshilanishi va jismoniy tayyorgarlikning asosiy maqsadi kursantlardagi tezlik-kuch va epchillik kabi asosiy jismoniy sifatlarni takomillashtirishdan iborat. Maskur epchillik jismoniy sifatini eng murakkab sifatlardan biri bo‘lib, ularning tarikibida ayni bir paytda kuchning, tezlikning va chidamlilikning parametrlari mavjud. Ushbu xususiyat bajarilayotgan xatti-harakatning xarakteriga ko‘ra namoyon bo‘ladi, shuning uchun u birinchi galda, texnik tayyorgarlik bilan bog‘liq bo‘ladi, shu boisdan ham epchillik haqida gap ketganda, avvalo kursantlarning texnik tayyorgarligi xususida gapirish lozim bo‘ladi.