(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu tadqiqot murakkab koordinatsiyalangan yengil atletika turlari bilan shug’ullanish uchun 11-12 yoshli bolalar uchun sport tanlovi metodikalarini ishlab chiqish va tahlil qilishga bag’ishlangan. Maqola fiziologik, psixologik, genetik va antropometrik jihatlarini batafsil ko’rib chiqadi, bu omillar yosh sportchilarning sport potentsialiga ta’sir qiladi. Tadqiqotning maqsadi tanlangan sport turida muvaffaqiyatni belgilovchi eng muhim omillarni aniqlashdir.