(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
TNLning o’tmish tarixini o’rganish hozirgi tilning o’ziga xos xususiyati, uning Ob’ekt rivojlanish qonuniyatlarini chuqur va har tomonlama tushunish uchun keng imkoniyat yaratadi.. Xalxaning madaniy OT umumiy ijtimoiy-tarixiy taraqqiyotida uning tilni yengillashtiruvchi birinchi izidir. Shu ma’noda: “Til – xalqning Ma’naviy tamoyili, u asrlar davomida yashab o‘tgan umrining eng to‘liq va olijanob solnomasidir.