(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Мазкур мақолада учинчи шахслар тушунчаси, турлари ва уларнинг процессуал ҳолати ёритилган бўлиб, учинчи шахсларнинг ҳар бир тури бўйича ўзига хос хусусиятлари миллий қонунчилик асосида таҳлил қилинган ҳолда назарий ва амалий жиҳатдан таҳлил қилинган. Шунингдек, низо предметига нисбатан мустақил талаблар билан арз қилувчи учинчи шахслар ҳамда низо предметига нисбатан мустақил талаблар билан арз қилмайдиган учинчи шахсларнинг процессдаги иштироки ва ҳуқуқий ҳолати илмий жиҳатлари ёритилган. Шу билан бирга, мазкур соҳага оид назариётчи олимлар, тажрибали амалиётчи ходимларнинг фикр ва мулоҳазалари таҳлил қилинган.