(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu maqolada umumiy o’rta ta’lim maktab o’quvchilari algebra fanida sonli tengsizliklarni yechishda foydalanadigan va o’rganiladigan “Sonli tengsizliklar” ning isbotlanishi va kelib chiqishi haqida yozilgan. O’quvchilar bu o’rganish natijasida sonli tengsizliklar mavzusiga qiziqishlari ortadi. Sonlarni taqqoslash amaliyotida keng qo’llaniladi. Masalan, iqtisodchi rejada ko’zda tutilgan ko’rsatkichlarni amaldagi ko’rsatkichlar bilan taqqoslaydi, shifokor bemorning haroratini sog’lom kishining harorati bilan taqqoslaydi, chilangar yo’nayotgan buyumining o’lchamlarini andaza bilan taqqoslaydi. Bu uchala holda qandaydir sonlar o’zaro taqqoslanadi. Sonlarni taqqoslash natijasida sonli tengsizliklar hosil bo’ladi. Sonli tengsizliklarni o’rganishdan maqsad nazariy bilimlardan amaliy muamolarni hal qilish, olingan ma’lumotlarni tahlil qilish va matematikaga kognitiv qiziqishni rivojlantirish.