(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu maqolada ta’limning rivojlanish yo‘nalishlari, ta’limga oid yangiliklar, ta’lim bosqichlari, ta’lim jarayoni va ta’lim tizimi uning rivojlanishi haqida atroflicha fikr yuritilgan. Insonparvarlashtirish tushunchasi ostida umuminsoniy qadriyatlar, inson hayoti va salomatligi, shaxsning erkin kamol topishi tushuniladi. Ijtimoiy-lashtirish o‘quvchi-talabalar uchun ham, o‘qituvchilar uchun ham eng qulay shakl-lar, metodlar va shart-sharoitlar yaratilishini o‘z ichiga oladiki, bunda inso-niy munosabatlar, o‘zga fikrlarga chidamlilik, jamiyat oldidagi javobgarlik kabilar shakllantirilishi. Ta’limning mohiyati haqida xulosa va tavsiyalar berilgan.