(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ijtimoiy adolat, barcha insonlarning huquqlariga qat’iy rioya qilish, huquqiy tizimning muvozanatli ishlashi, jamiyatning har bir a’zosi uchun qonun va adolatga ishonchni ta’minlashdir. Bu, jamiyatda barqarorlikni ta’minlashga xizmat qiladi. Ijtimoiy adolat, jamiyatda barcha insonlarning huquqlarini ta’minlash uchun zarur bo‘lgan qonunchilik tizimining muvozanatli ishlashi va barcha insonlarning barqarorligi uchun yaxshi sharoit yaratishda juda muhimdir. Bu sababli, demokratik tamoyillar orqali ijtimoiy adolatni ta’minlash jamiyatimizning rivojiga qiziqtirilgan eng muhim masalalardan biridir.