(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Koxlear implantatsiya-eshitmaydigan (kar, zaif eshituvchi) bolalar eshituvchilar dunyosiga kirish va dunyoni ovozlar, tovushlar orqali idrok imkoniyatini yaratuvchi hozirgi kunning eng samarali usullari hisoblanadi. Bunday bolalar ovozlar, musiqa, nutq va boshqa tovushlarni eshitish va o’zini jamiyatda, ijtimoiy hayotda erkin iroda qilish imkoniyatiga ega bo’lishiga misli ko’rinmagan yordam beruvchi bu vosita fan va texnika rivojidagi katta ahamiyatga ega kashfiyotdir.