(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
XX asr dunyoga juda koʻplab siyosiy arboblar, islohotchilar, shuning barobarida, mustamlakachilik kishanlaridan ozod boʻlish va oʻz mamlakatining mustaqilligi uchun kurashchilarni yetkazib berdiki, endilikda ularning nomlari insoniyat tarixidan abadiy oʻrin olgan. Ozodlik va istiqlol uchun buyuk kurashchilarning mana shunday buyuk siymolardan biri — Mahmudxoʻ-ja Behbudiy XIX va XX asrlar chorrahasida, Yevropa hamda Osiyo uzra oʻzgarishlar shamoli alohida kuch bilan esa boshlagan davrda yashadi.