(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Sun’iy intellekt -bu ish o‘rinlarini yaxshilash, yuqori samaradorlikni yaratish va iqtisodiy o‘sishni rag’batlantirish uchun inson aql-zakovatiga taqlid qiluvchi tizimlardir. Sun’iy intellekt faoliyati natijasida paydo bo‘lgan intellektuallar samaradorlikni oshirish va biznes jarayonlari uchun yangi bilimlarni yaratish uchun zarur bo‘lgan ko‘plab nou-xaularga ega. Sun’iy intellekt -bu aqlli tizimlar xodimlar uchun texnologik platformalar orqali qimmatli ma’lumotlardan foydalanish imkonini beradi.