(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu tezisda “Tarixiy Rashidiy” asari muallifi Mirzo Muhammad Haydarning hayot yo’li va siyosiy faoliyati muarrix olimning siyosiy arbob bo’lganligi va hayot yo’lining bir qancha qiyinchilik, siyosiy kurashlarda kechganligini ochib berishdan iborat.