(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Maqolada Muqanna atrofidagi tarixiy tafsilotlar va tasavvufning muvozanatli aralashmasi keltirilgan. Uning hayoti, Oq kiyimlilar harakatining shakllanishi batafsil tavsiflangan. Maqola Muqannani o‘z davrining ijtimoiy-siyosiy kontekstiga samarali joylab, Abbosiylar xalifaligidan norozilik va muqobil ijtimoiy tuzumga intilishni yoritadi.