(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
So’nggi paytlarda integratsiya va globallashuv jarayonlari munosabati bilan zamonaviy dunyoda turli davlatlar, xalqlar va madaniyatlarning o’zaro tushunishi va o’zaro ta’siri muammosi tobora dolzarb bo’lib bormoqda. Xalqaro munosabatlarni mustahkamlash bilan bog’liq bo’lgan o’zbek jamiyatining yangi ijtimoiy tartibi zamonaviy ta’lim siyosatida o’z aksini topdi. Bu esa nafaqat chet tilini biladigan, balki o‘z kasbiy faoliyatida muloqot ko‘nikmalaridan faol foydalanadigan mutaxassis tarjimonlarga bo’lgan talabning ortishiga olib keldi.