(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ушбу мақолада мамлакатимизда қадимдан таълим – тарбия ва миллий маънавият доимо узвий алоқада бўлганлиги ва уларнинг умумбашарий қадриятлар билан биргаликда ривожланганлиги, таълим-тарбиянинг миллий маънавий негизлари, маънавий-ахлоқий тарбия ва унинг асосий таркибий қисми, маънавий-ахлоқий тарбия ва унга қўйиладиган талаблар, жамиятда маълум ижтимоий - ахлоқий талабларга мос ахлоқий ҳислатларни шакллантириш мақсадида хотин ва қизларнинг бугунги кундаги илмий фаолиятини ахамияти тўла ёритилган.