(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Inson organizmida oqsil etishmovchiligi va shunga bo’liq juda ko’p kasalliklar mavjud. Shularni oldini olish uchun yasmiq o’simligini istemol qilish zarur. Yasmiq(chechevitsa) – noʻxat, mosh kabi dukkaklilar oilasiga mansub bir yillik oʻsimlik. Bu o’simlik tarkibida foydali meniral moddalar va oqsilga boy bo’lganligi sababli ovqat ratsionida bo’lishi lozim.