(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Dressler sindromi perikarditning bir turi bo’lib, yurakni o’rab turgan qopning (perikard) yallig’lanishidir. Yallig’lanish yurakni yurak xuruji, jarrohlik yoki travma tufayli yuzaga keladigan shikastlanishdan himoya qilish belgisidir. U post-miokard infarkti sindromi yoki post-perikardiotomiya sindromi sifatida ham tanilgan va u tananing immun tizimi yurak to’qimalariga hujum qilganda, yurakni o’rab turgan qop - perikardning yallig’lanishiga sabab bo’lganda paydo bo’ladi.