(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Maqolada ta’lim tarbiya jarayonida o‘quv maskanlarining olib borilayotgan o’quv jarayonlari, ta’limida yangi samarali yo‘llar, shakllar, turli uslublar, biologiya o’quv xonasini talab darajasida tashkil qilish va jihozlash metodikasi kabi xususiyatlari alohida tadqiq etilgan. Hozirgi davrda zamon talablariga ko‘ra ta’lim tarbiya ishlarini tashkil etishda ko‘zlanayotgan maqsadga erishish, o‘quvchilarni bilimli, odobli, e’tiqodli, mehnatsevar, barkamol inson qilib o‘stirish vazifalari o‘qituvchilar zimmasida. Bularni amalga oshirish esa o‘qituvchining xilma-xil faoliyat Yuritishiga bog‘liq: bolalarni o‘qitish, darsdan va ta’lim muassasalaridan tashqari tarbiyaviy ishlarni tashkil eta bilish va o‘tkazish, jamoatchilik o‘rtasida pedagogik targ‘ibot ishlarini olib borish masalalari to‘g‘risida bugungi kunda ta’limga katta e’tibor berilmoqda. Yuqoridagilardan kelib chiqib yoshlarga zamon talablari asosida ta’lim tarbiya berishdek muammoni hal qilish endilikda barcha o‘quv maskanlarida olib borilayotgan ta’lim-tarbiya jarayonlarini qayta ko‘rib chiqish, ta’limida yangi samarali yo‘llar, shakllar, turli uslublar, vositalarini ishlab chiqishlikni talab etadi[1].