(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2024)
Ushbu magistrlik dissertatsiya ishida elliptik tenglamalar sistemasi uchun boshlang’ich chegaraviy masala shartli korrektlikka tekshiriladi va regulyarlashgan yechimi quriladi. Ushbu masala Adamar ma’nosida nokorrekt qo‘yilgan masala, ya’ni masalaning yechimi boshlang’ich berilganlarga uzluksiz bog’liq emas. A.N. Tixonov nazariyasiga ko‘ra bu turdagi masalalar biror M to‘plamda shartli turg’unligi ko’rsatiladi. Bunda masala yechimi uchun aprior baho olinib, yagonalik va shartli turg’unlik teoremalari isbotlanadi. Aniq yechim va taqribiy berilganlarga mos regulyarlashgan yechim orasidagi farq normasi uchun effektivlik bahosi olinadi va buni minimallashtirish hisobiga regulyarlashtirish parametri hisoblanadi. Regulyarlashgan yechimning sonli va grafik natijalarini chiqaruvchi dastur tuziladi.