(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqola jismoniy faoliyatning maktabgacha yoshdagi bolalarning rivojlanishiga ko’p qirrali ta’sirini o’rganadi. Keng qamrovli adabiyotlarni o’rganish orqali tadqiqot dastlabki yillarda jismoniy faoliyatning vosita qobiliyatlari, kognitiv rivojlanish, ijtimoiy ko’nikmalar va hissiy farovonlikka ta’sirini o’rganadi. Usullar bo’limida qo’llaniladigan tadqiqot yondashuvlari, natijalar bo’limida esa asosiy topilmalar keltirilgan. Muhokama ushbu topilmalarning oqibatlarini o’rganadi va maqola o’qituvchilar va ota-onalarga jismoniy faoliyatning rivojlanish afzalliklarini optimallashtirish bo’yicha takliflar bilan yakunlanadi.