(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada Buxoro Xalq Sovet Respublikasi bolalari uchun “Maorif uyi” ochish masalasi haqida fikr yuritilib, ushbu maorif uyi O‘zbekistonda kelgusida bu kadrlar xorijda ta’lim olib o‘z ona yurtlariga qaytgach mamlakat iqtisodiyoti va boshqa barcha sohalarni yuksaltirishi maqsad qilinganligi, madaniyat-ma’naviyatni yuksalishiga ulkan hissa qo‘shganligi ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan.