(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Maqolada jamiyatda ilm-fanni rivojlanishida “geografik muhit”ning o‘rni tahlil qilinib, jamiyat taraqqiyotiga bo‘lgan ta’siri ilmiy asoslab berilgan. Shuningdek, Sharq mamlakatlarida ilm-fanni rivojlanishi sanoat sohasini qay darajada rivojlanganligi bilan bog‘liqligi, mamlakat sanoat sohasini rivojlantirish ishlari ilm-fanni rivojlanishi bilan mutanosib ravishda taraqqiy e’tib borishi o‘rganilgan.