(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada muqobil energiya manbaalaridan foydalanish asoslari va shulardan foydalanib yurtimizda ekologik toza energiya olishning hozirgi kundagi holati bo’yicha olib borilayotgan chora tadbirlar to’g’risida, so’nggi yillarda ijtimoiy va iqtisodiy sohalarda elektr energiyasini tejash bo’yicha olib borilayotgan bir qancha islohotlar va qayta tiklanuvchi energiya manbaalarini yuanada rivojlantirishda respublikada energiya samaradorligini oshirish bo’yicha prezidentimiz qarorlari to’g’risida, xususan bu borada yurtimizda quyosh elektrostansiyalari va shamol elektrostansiyalaridan unumli foydalanish bo’yicha ma’lumotlar berilgan.