(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Maktabgacha tarbiya yoshidagi bolalar bilan ishlashda badiiy so’z katta o’rin tutadi.Bolalar xalq ertaklari,she’r ,hikoyalar eshitishni yaxshi ko’radilar.Bolalar adabiyoti,avvalo o’zining qiziqarli mazmuni,badiiy obrazlarining go’zalligiga,tilning ifodaliligi,she’riy so’zlarning musiqaviyligi bilan bolalarga quvonch baxsh etadi.Ayni paytda u bolalarga tarbiyaviy ta’sir ko’rsatadi.Buyuk rus demokratik V.G.Belinskiy bolalar kitobi tarbiya uchun yoziladi,’’Tarbiya –buyuk ish,u insonning taqdirini hal qiladi’’-degan edi.