(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada paxtani dastlabki ishlash korxonalarida materialni tashilayotgan havo oqimidan ajratib beruvchi separator qurilmalarini takomillashtirish bo‘yicha o‘tkazilgan tadqiqot ishlari tahlil qilingan. Separator qurilmalarini ishlash jarayoniga salbiy ta’sir qiluvchi omillar o‘rgnanilib, takliflar berilgan. Paxta bo‘lakchasini vakuum-klapanidagi harakatining differensial tenglamalari tuzilib, tegishli grafiklar olingan.