(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2022)
Vatanimiz o‘tmishi uzoq-uzoqlarga borib taqaladi. Tarixga nazar soladigan bo‘lsak, diyorimizda qadimdan xioniylar, kidariylar, eftallar, xorazmshohlar, somoniylar, temuriylar kabi sulolalar hukmronlik qilib kelishgan. Aytish joizki, ushbu sulolalar ichida temuriylar sulolasi alohida ajralib turgan hamda uzoq yillar hukmronlik qilib kelgan davlatdir. Uzoq yillar hukmronlikning asosiy sababi o‘ziga xos boshqaruv tizimidir, desak mubolag‘a bo‘lmaydi.