(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2022)
Ushbu maqola rus tili so’z yaratish vositalarining murakkab va xilma-xil tizimiga ega ekanligiga, hamda so’z yasalishining asosiy tushunchalari bilan tanishish hodisasiga bag’ishlangan. So’z yasashning morfologik usullarini ko’rib chiqish,zamonaviy rus tili so’z yasalish tizimining muommolariga qaratilgan vazifalarni ko’rib chiqishdan, talabalarning rus tili darslar jarayonida og’zaki nutqini yanada rivojlantirish muammolariga qaratilgan.