(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ma’lumki, gidroponika (gidros’’ – suv, “ponos’’ – mehnat, ishlash degan ma’nolarni anglatadi.) tuproqsiz issiqxonalarda o’simlik yetishtirish usuli.Ushbu usulda maxsus to’shalma, ya’ni substratlarda o’simliklar suvli eritmalar berish orqali o’stiriladi va ozuqaga to’yintiriladi. Natijada olingan mahsulot zararkunandasiz, serhosil va chidamli bo’ladi.