(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ma’lumki, O‘zbekiston mustaqillikka erishgach, o‘z oldiga ozod va obod Vatan, erkin va farovon hayotni barpo etishni milliy g‘oya sifatida tanlab olgan. Bu maqsadni amalga oshirishda, albatta, mamlakatimiz yoshlari yurt tayanchi bo‘lib xizmat qilishadi. Bu o‘rinda gap hozirgi kunda jami aholimizning 64 foizdan ortig‘ini tashkil etadigan yoshlar haqida, tahlim-tarbiya va professional tayyorgarlik darajasi bizning kelajagimizni, demokratik va iqtisodiy taraqqiyotimizning taqdirini hal etadigan yoshlar haqida, jamiyatimiz hayotida munosib o’rin egallashga layoqatli, mamlakatimizni isloh etish va yangilash bo’yicha belgilab olgan yuksak maqsadlarimizga erishish yo’lida tom mahnoda hal qiluvchi kuch, tayanch va suyanch bo’lishga qodir yoshlar haqida bormoqda.