(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Bugungi kunda jahon iqtisodiyotidagi keskin raqobat va moliyaviy-iqtisodiy globallashuv sharoitida moliyaviy resurslarga talab kundan-kunga oshib bormoqda. Bundan kelib chiqqan holda rivojlangan va rivojlanayotgan davlatlardagi korxonalar nafaqat milliy bozordan balki xalqaro moliya bozoridan ham kapital jalb qilish orqali o‘z faoliyati davomidagi moliyaviy masalalarni hal qilishga va o‘zini xalqaro bozorida tanitish, o‘z o‘rnini mustahkamlash hamda faoliyatini xalqaro darajada kengaytirishga harakat qilmoqdalar.