(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Мақолада Бухоро тарихининг академик Б. Аҳмедов томонидан илмий тадқиқотларида кам ўрганилган, муҳим воқеаларга бой бўлган тарихи, яъни ХVII-ХVIII асарлардаги тарихини чуқур таҳлил қилиш вазифаларига бағишланади.