(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Nekropol Eronda joylashgan tarixiy joy boʻlib, unda bir qancha qadimgi fors shohlari, jumladan Buyuk Doro va Kserks I qabrlari joylashgan. Ushbu tarixiy ob’ekt Ahamoniylar davlatining tarixi va ahamiyati, shuningdek, uning hozirgi holati haqida maʼlumot beradi. Mazkur maqola Naqshi Rustamdagi Shoh Nekropoli haqida ma’lumot beradi.