(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Shavkat Mirziyoyevning til, ma’naviyat va madaniyat mushtarakligi muammosiga doir nutqlari va chiqishlari, xususan, til imkoniyatlaridan oqilona va samarali foydalanish muammolarini hal qilishga oid fikrlarini bayon etish, ona tili ta’limida til va ma’naviyat mushtarakligini ko‘rsatish, ona tilidan (o‘zbek tilidan) amaliy foydalanish samaradorligini oshirish maqsadiga yo‘naltirishda asos bo‘lib xizmat qiladi. “Davlat tili haqida”gi qonun esa o‘zbek tilining taraqqiysi, erkin rivojlanishi, davlat va jamoat organlarida asosiy ish yuritish tiliga aylanishi va tilimiz muhofazasi yo‘lida qilingan huquqiy harakat bo‘lib, tilimizni davlat tili maqomi bilan mustahkamladi.