(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Bu maqolada depressiya va bu holatdan qutulish yo’llari mavzusida tushuncha beriladi. Depressiya, uzun davom etadigan va insonning maishiyatiga ta’sir qiladigan psixologik rahatsizlik hisoblanadi. Maqolada depressiyaning sabablari, belgilari va qutulish yo’llari tahlil qilinadi.Depressiyaning asosiy sabablari boshqarishdagi muammo va stres, genetik faktorlar, kimyoviy tasir, o’z-o’zini yutish hissi, o’z-o’zini qadrlashga qarshi hissiyotlar va o’z-o’zini munosabatlashga qarshi tizim to’g’risidagi o’zgarmalar kabi faktorlardan kelib chiqadi.