(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Mazkur maqolada Doris Lessingning tarjimai holi, qayerda qachon va qanday muhitda voyaga yetgani, ikkinchi jahon urushi vaqtidagi ijodiy faoliyatiga to’sqinlik qilgan ijtimoiy va oilaviy muammolar, bundan tashqari uning ijodiy barkamollikka yetishishida qanday qiyinchiliklardan o’tkanligi yoritilgan.