(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Jahonda irrigatsion tizimlarda ham daryo oqiziqlarining harakatini baholash va ularning taqsimotini hisoblash usullarini ishlab chiqish, gidrotexnik inshootlarni loyqadan tozalash, loyqa-cho’kindilarni boshqarish va ulardan samarali foydalanish texnologiyalarini yaratish masalalariga alohida ahamiyat berilmoqda. [1] Irrigatsiya tizmlaridagi muammolarni tahlil etar ekanmiz, daryo oqiziqlari taqsimotini hisoblash usullari, daryo oqiziqlarini boshqarish inshootlari va texnologiyalarini hamda irrigatsion tindirgichlarni loyihalahtirishni takommilashtirish va ishlab chiqish borasida bir qator olimlar natijalarga erishilgan.[2]