(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Turkiy tillarda o‘rin-payt kelishigi o‘rin munosabati bilan birga payt munosabatini ham ifodalab kelgan. Buni “Devonu lug‘otit-turk” va “Qutadg‘u bilig” asarlarida qo‘llanilgan o‘rin-payt kelishigi payt ma’nosini ifodalab kelganidan bilishimiz mumkin. Ammo u davr tilida ushbu kelishik faqat fe‘llarga bog‘lanish asosidagina payt ma’nosini bildirib kelgan. Bugungi kunga kelib turkiy tillarda, shuningdek hozirgi o‘zbek adabiy tilida o‘rin-payt kelishigi otlarga bog‘lanish asosida, payt ma’nosini ifodalaydi.