(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Til o‘z taraqqiyoti davomida uzoq va murakkab evolyusiya jaraѐnini boshdan kechiradi. Har bir tilning paydo bo‘lish va yashash davri, taraqqiѐt jaraѐnlari turlichadir. Tilning bugungi holati va istiqboldagi rivoji bevosita uning tarixiga chambarchas bog‘liq. Shu bois tilshunoslik fanining tarkibida etimologiya, yaʼni so‘zlarning kelib chiqishini o‘rganuvchi fan tarmog‘i yuzaga kelgan.