(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Қорақалпоғистон Республикаси Амударёнинг охирида, дельтада жойлашганлиги сабабли бу ерда Орол бўйи шароитида сув танқислиги тез тез такрорланиб 1999-2001 чи йиллари 39-41%, 2007-2010 чи йиллари 50-55% ҳамда сўнгги йиллари сув таминаты 54-58 % га тенг бўлиб, денгизга умумий сув тушмай қолди. Ҳозирги вақтда дунё аҳолисининг 3,6 миллиарди сув етишмовчилигидан қийналаётган вақтда Қорақалпоғистонда да сув таъминати прогнози яхши эмас.