(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Maqolada Rossiya imperiyasi davridagi Surxon vohasining geografik joylashuvi, iqlimi, sug‘orish imkoniyatlari, qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishi, undagi savdo-sotiq, dastlabki sanoat korxonalari faoliyatiga oid davriy matbuotdagi ma’lumotlar tahlil qilingan.