(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ўзбекистон ўз мустақиллигини қўлга киритган дастлабки кунларданоқ янги, ривожланган жамият қуриш йўлига кирди. Заҳматкаш ҳалқимиз ўзининг фидоий меҳнатива тинч ҳаёти билан дунёдаги тараққий топган мамлакатлар қаторидан мустаҳкам ўрин эгаллаш мақсадида барча соҳаларда чуқур ислоҳотларни амалга ошира бошлади. Келажаги буюк давлат барпо этиш борасида амалга оширилаётган барча тарихий ўзгариш ва янгиланишларюртдошларимиз қалби, онги ва рухига катта таъсир кўрсатмоқда. Ўзбекистон Республикасининг Таълим тўғрисидаги Қонуни амалиётга кенг жорий қилинмоқда. Истиқлол шарофати билан мамлакатимиз халқ таълими тизимида ҳам мустақил чуқур ислоҳатлар ўтказишга кенг имконият берилди. Шундай ислоҳатлардан бири ўқувчиларнинг нутқ маданиятини такомиллаштиришга қаратилгандир. Бола нутқининг тўғри шаклланиши асосан бошланғич мактабда изга солинади ва у ўрта мактабга ўтганида тўлалигича такомиллашади.