(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
O’rganilayotgan mavzuning dolzarbligi, Turkiston o’lkasidagi 1917-yildagi siyosiy-ijtimoiy hayotidagi o’zgarishlar bayon etiladi. 1917-yil fevral oyida Rossiya podshosi Nikolay II ning taxtdan vos kechgani va Muvaqqat hukumatning hokimiyatga kelganli, ularning Turkistonda yuritgan siyosati, Turkiston ozodligi uchun kurash harakatlarining boshlanishi kabi jarayonlarni tatbiq etadi. Fevral voqealaridan so’ng Turkiston aholisining ozodlik umidlarini bayon etiladi.