(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Mazkur maqolada rentabelligi past bo‘lgan konlarni xo‘jalik faoliyatiga jalb qilish sohasida mavjud bo‘lgan muammolar, tabiiy boyliklar uchun soliq stavkalarining yuqrorili, mamlakatimizga xorijiy investorlarini jalb qilishda soliqlarning roli va tabiiy boyliklarni o‘zlashtirish bo‘yicha joriy qilinishi lozim bo‘lgan yengilliklar to‘g‘risida taklif va tavsiyalar shakllantirilgan.