(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Tasvirlarni chiziqli filtrlash - shu jumladan zamonaviy grafik tahrirlagichlarda (redaktorlarda) tasvirlarga ishlov berishning eng keng tarqalgan usullaridan biri hisoblanadi. Tasvirlarga ishlov berishda chiziqli filtrlashning keng qo‘llanilishi tasvirlarni olish, uzatish va qayta aks ettirish jarayonida yuzaga keladigan qator buzilishlarni sezilarli tuzatish imkonini beradi.