(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Xoʻjalik yurituvchi subyeknit rivojlantirish va mahsulotlarning raqobatbardoshligini saqlashning zarur sharti bu moddiy-texnik bazani doimiy ravishda toʻldirishdir. Moddiy-texnik bazaning asosi esa asosiy vositalar hisoblanadi. Ko’rilayotgan masala dolzarbligi asosiy vositalarni hisobga olishning toʻliq, adolatli va ishonchli axborot berishdir. Biroq, asosiy vositalar toʻgʻrisidagi moliyaviy hisobotlarda mavjud boʻlgan maʼlumotlar qonunchilikning nomukammalligi va undagi doimiy oʻzgarishlar tufayli har doim ham shunday emas, shuning uchun asosiy vositalar keyingi tadqiqotlarni talab qiladi. Maqolada asosiy vositalar hisobini uslubiy va tashkiliy jihatdan takomillashtirish, shuningdek qonunchilik va meʼyoriy hujjatlarning izchilligi, asosiy vositalarni hisobga olish va nazorat qilish metodologiyasini takomillashtirishning ayrim jihatlari taklif etiladi.