(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Maqola zamonaviy ish yuritish sohasida hujjatning ishlashini tahlil qilishga bag’ishlangan. Hujjatni baholashning umumiy asoslaridan biri uning samaradorligi kabi mezondir. Ish yuritish matnining muhim xususiyati shundaki, u ishbilarmonlik aloqasi vositasi bo‘lib, kommunikativ o’zaro ta’sirning o’zini ta’minlaydi. Til, uslub va kommunikativ vaziyat talablariga javob bermaydigan matn tuzish hujjatning samaradorligini sezilarli darajada kamaytirishi mumkin. Shu maqsadda ish yurutish uslubining nazaraiy va amaliy asoslarini batafsil yoritishga harakat qildik.