(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Мақола Ўрта Осиё халкларининг қадимги аждодларидан бири-сакларни тирихий-этнографик жихатдан ўрганишга бағишланган. Муаллиф дастлаб ушбу мақолада сакларни тарихий манбаларда акс этиши хақидаги маълумотларни берган. Хусусан’’Авесто’’,қадимги юнон ва хитой манбаларидаги саклар хақидаги маълумотлар ва фикр-мулохазалар тахлил қилинган.