(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Воҳа худудидаги зардуштийлик динида чорвачилик билан боғлиқ урф- одатлар, маросимлар фалсафий таҳлил қилинган. Хоразм воҳаси ўзбекларининг анъанавий турмуш тарзида айнан чорвачилик билан боғлиқ зардуштийликка хос маросимлар махсус тадқиқот объекти сифатида тадқиқ қилинмаган. Зеро, неолит давриданоқ, яъни, ушбу давр Калтаминор маданиятига оид маконлардан чорвачилик хўжалиги билан боғлиқ сигир ва қўй суяклари топилган