(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda bilish jarayonlarining rivojlanish metodologiyasi, tendensiyalari, xususiyatlari, olimlarning ishlaridagi o’rganilish jarayonlari, maktabgacha yoshdagi davrda bolalarning asosiy faoliyati ketma-ketligi, maktabgacha yoshdagi bola tabiatiga xos bo‘lgan kuchli ehtiyojlar, bolaning kamol topishida qiziqishning ahamiyati, bolalarda diqqatning rivojlanish davri kabi nazariy ma’lumotlar bayon etilgan.