(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Mavhum qaynash qatlamini qo`llash ayniqsa issiqlik va massa uzatish jarayonlarini o’tkazish uchun juda katta ahamiyat ega, chunki u termik yoki diffuziya qarshiligini donador materialning qo`zg`almas mavhum qaynash holatida sodir bo’ladigan jarayonlarga nisbatan o’nlab va ba’zan yuzlab marta kamaytiradi. Biroq, statsionar va mavhum qaynovchi suyuq donador qatlamli apparatlarda gidrodinamika va issiqlik va massa almashinuvini hisoblashning aniq usulining yo’qligi sanoatda mavhum qaynash jarayonidan foydalanishni cheklaydi.