(untitled) (Proceedings of International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2023)
Maqolada xorijiy investitsiyalarni jalb etishda hududiy investitsiya siyosati va uni takomillashtirish bilan bog’liq bo’lgan jarayonlar o’rganilgan. Xorijiy investitsiyalarni jalb etishda hududiy investitsiya siyosati va uni takomillashtirishga doir mahalliy va xorijiy olimlarning ilmiy ishlari o’rganilgan. Jahon amaliyotida iqtisodiyotda xorijiy investitsiyalarni jalb qilish shakllari o‘rganilgan. Iqtisodiy faoliyat turlari bo‘yicha xorijiy investitsiyalar va kreditlar tarkibi va mamlakatlar bo‘yicha to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalar statistik ma’lumotlar asosida o’rganilgan. Davlat investitsiya siyosatini amalga oshirish mexanizmlari, tarkibiy tuzilish o’rganilgan. Shuningdek, xorijiy investitsiyalarni jalb etishda hududiy investitsiya siyosati va uni takomillashtirishga doir xulosa va takliflar ishlab chiqilgan.